Költemény No.2

2010.06.09. 22:20

Voltam megint fogdokinál. Megint be volt harangozva egy gyökérkezelés, de szerencsére ügyes volt a néni és a fogaim is igazi kis túlélők a zord körülmények ellenére. Well done fogak, well done Doktornő! Ívi kérdezte, hogy mire gondolok kínzás közben. Egyszerű dolgokra. A lámpa fénye, a fröcsögő nyál, a jazzrádió a háttérben. Most akkor írok erről egy verset is, mint a múltkor az Ódát a jó időhöz. Semmilyen követelménynek nem fog megfelelni ez sem, mint vers, csak egymás után baszom a sorokat, amik jönnek.

 

Fröcsköl a nyál, ömlik a vér

Duruzsol a fúró, csikorog a fog

Széles mosolyú halak a falon

Vibráló neon retinámon

És közben szól a dzsessz

 

Ennyire futotta. Igen, kezdem belátni, hogy egy bizonyos útról le kell lépnem. Ez pedig a kisállat és dentálhigénés tengely. Megpróbálok élni, hisz itt a nyár. Ívi hétvégén hazamegy ballagásra, én maradok. Valami mókát ki kell majd találni. Például az ivás elég szórakoztató. Egy üveg minőségi whisky körvonalazódik jövőbelátó harmadik szemem előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandokanagyvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr22070192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mildyke 2010.06.10. 06:19:44

Az utolsó két sor magával ragadott így korán reggel :) Felerősödött bennem az empátia :D

cyberfuker85 2010.06.10. 12:58:13

nekem is fog parám lesz ha megyek haza húznak.
jacám! pesten leszek 18.(péntek) ebéd utántól vasárnap délig!(gondolom party) utána meg hétfőtől csütörtökig fokon. mikor és hol tudunk legjobban/legtöbbet találkozni?ki kéne találni hol tudok majd csövezni?tudok-e egyáltalán vagy alternatív megoldást kell keressek.
válaszolj plz ASAP!

Hayna 2010.06.11. 06:13:57

Egy költő veszett el benned, fiacskám, elég jól... Mindenesetre megragadtad a pillanatot - ez némely költőknek elég is a versíráshoz - ha már befutottak. Akkor néhány ilyen színvonalú versért díjakat is lehet kapni, és többoldalas elemzéseket írnak róla menő irodalmárok - a halálod után.
Én viszont népszabit olvasok itten haynalban, és mit találtam?
A Lencsilány különös mesékbe csöppen: találkozik például az elhasznált emberrel, aki kölcsönbiciklivel hadba vonult a búgabúk és a kickapúk ellen. Kis híján megmenti az elhagyott, öreg moziban élő, mozivászonra száműzött jólelkű óriást. Kis híján megmenti a szomorú vízidisznót is, aki annyira elmerült a gondolataiban, hogy „rátöprengte magát a fekete csöndre”.

Kis híján.

Minden csak kis híján ér boldog véget, ahogy a rajzoló korábbi interjúkban megfogalmazott mondataiból kiderül: ő is kis híján megtalálta az igazit, aztán mégsem, de ne legyintsünk, hogy ilyen az élet, mert nem ilyen. Ha meg olykor mégis, kimondottan szerencsés az, aki bánatát valamilyen formában ki tudja írni, zenélni, vagy mint jelen esetben a szerző, rajzolni magából.

A Lencsilány különös hangulatú mesekönyv, azt azért nem állítjuk, hogy gyerekeknek szól, de felnőtteknek, a képregény-, sőt a filmés képzőművészet-kedvelő felnőtteknek biztosan. Lakatos Istvánról pedig sokat fogunk még hallani, mert ezután biztosan megtalálják majd a könyvkiadók, illusztrálhat bőségesen. Állítólag Lakatos István soha nem tanult rajzolni, és csak reméljük, hogy nem is akar megtanulni soha.

Eza a „rátöprengte magát a fekete csöndre” olyan megható... Kezd érdekelni ez az izé...

Hayna 2010.06.11. 06:18:15

Az is érdekelne drága picifiam, hogy ha Évi hazamegy, te miért nem jössz haza?

Admiralilles · http://kalandokanagyvarosban.blog.hu 2010.06.11. 08:35:41

@Hayna: Igen, a Lencsilány nagyon jó. Nem megyek haza, mert meleg van, nincs kedvem utazni és kell valaki, aki vigyáz a kutyára. De valamikor majd rátok törünk.

Hayna 2010.06.12. 15:11:27

Balázsnak egy teljes órán át húzták egyetlen fogát itt a szomszédban, megmutatta a darabjait, és azt mondta, hogy megszenvedtek a hétezer forintjukért. Somban ingyen húzták volna, de nem biztos, hogy hajlandók lettek volna rá egy előzetes hasonló foghúzás után. Ehhez képest semmiség, amikor nekem a bölcsességfogamat kellett kihúzni, 8 hónapos terhes voltam, és csak kétszer hánytam, előtte meg utána...
süti beállítások módosítása