Kór-ona

2020.03.14. 10:35

Mindenhol ezt olvasni, más sincs a világon, mint a koronavírus. Néha el sem olvasom a cikkeket, csak annyit nézek meg az index-en, hogy a koronavírus aktában hány cikk van (már bőven ezer fölött járunk). Nem is azért írok erről, hogy innen tudjátok meg a lényeget. Azért írok, mert most ez van, és hatással van az életünkre. És ez a blog leginkább erről szól. Másrészről viszont milyen jó lesz harminc év múlva visszaolvasni és hogy bevillan majd, hogy „Ja, volt ilyen is! Mekkora balhé volt mi? Bezárták az isiket is.”

Szóval mit is tett velünk eddig a koronavírus? Eléggé nem érdekelt a dolog, nem izgultam rá, nem félek tőle. Csak egy dolog volt számomra, ami meghatározza a közbeszédet. Egészen ideáig. Ugyanis lefújták miatta a holnapi képregénybörzét. Régóta várom, mert csodálatos újdonságokkal készültek a kiadók (Hellboy, Egér őrség, Orgyilkos osztály, Tokyo Ghost…) amiket nem biztos, hogy megveszek, de jó lett volna kézbevenni, átlapozni ezeket. És van egy kis beszerzési lemaradásom is (Daredevil, X-Faktor, WalkingDead, Usagi…), mert az előző eseményt kihagytam. Szóval ez nem jött jókor. Hogy felzárkózzak, kénytelen leszek rendelni. De honnan éri meg, a különböző kiadók köteteit, milyen kiszállítással, vagy személyes átvétellel? Szóval halálos logisztika, ami azt jelenti, hogy kell készítenem egy halálos táblázatot. Megint. Meg félek, ha már rendelek képregényt, akkor pár könyv is bekerül a kosárba.

Nem fárasztok tovább senkit a képregényekkel. Rátérek arra, hogy mit tett velünk még a koronavírus? Ezt egy találós kérdéssel indítanám:
Felnőtt emberek körben állnak egy furcsa megvilágítású, igen visszhangos helyen és gépiesen kántálnak régi szövegeket, közben meghatározott rend szerinti mozdulatokat végeznek. Ja és vannak babák is. Mi az?
Nem, nem démonidéző rituálé. Én is arra gondoltam volna. A fenti tevékenység a babaúszás. Múlt héten voltunk és nagyon élveztük, Majának is jót tett. Most is mentünk volna, de inkább meghoztuk a felelőségteljes döntést.
De például elmaradt most a baba-mama klub is, ahova Évi szokta vinni Maját. És ki tudja, mikor lesz megint?

Érdekes, hogy a világunkban azok az irányok, hogy járj emberek közé. Vegyél részt programokon, utazz, ismerj meg más kultúrákat (Erről megvan a véleményem, talán érdemelne egy külön posztot. Röviden összefoglalva: elutazni egy fapadossal valahova, szállodai szobában megszállni, megnézni a turistáktól hemzsegő látványosságokat – na ez minden, csak nem más kultúrák megismerése). És most jött egy vírus és ennek az ellenkezőjét mondják és teszik az emberek. Maradj otthon, ne találkozz senkivel. Mesés. Ott van a listád a sorozatokról, filmekről. Azt vedd elő. Vagy emeld le a polcodról a nyolc éve kapott könyvet és olvass! Tedd meg azokat a dolgokat, amiket azért nem tettél meg, mert bármikor megtehetted volna és mindig volt más megtenni való. Akár nekiállhatsz nagyon időigényes dolgokat sütni-főni, kipróbálhatsz rég eltett recepteket, úgysem kell elrohanni sehova, vendégek sem állítanak be a semmiből. Szerintem ez a jelenség öröm az ürömben. Picit megállunk, fellélegzünk, ahogy a föld is, mert leállt az ész nélküli utazás és termelés.

(Még mielőtt: nem kell kiforgatni a szavaimat, a koronavírus nem jó. Veszélyes, emberéleteket követel és károkat okoz. De próbálom meglátni a rosszban a jót. Ennyi.)

Ha lenne egy vírus, ami a telefonokkal terjed, akkor hogy alakulna át az életünk? Én például rosszul vagyok, amikor valaki ül a vonaton, aztán egyszer csak felhív valakit ezzel:
„- Ja, semmi. Csak felhívtalak. Mi van veled? Mert nálunk…”
Reggel van! Biztos ráér az a szerencsétlen harminc percen át téged hallgatni? Csak mert unatkozol a vonaton?

Mára ennyi, majd még dokumentálok. Vigyázzatok magatokra!

U.I.: Nem káromkodtam anyu! ügyes vagyok?

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandokanagyvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr2715520702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maria Hajdu 2020.03.28. 11:15:23

Ügyes vagy, Kicsifiam... Még nem zavartak haza a munkahelyedről, hogy dolgozz otthon? Bálint már otthon dolgozik és közben mérgelődik a Gergővel, mert annak meg tanulnia kell(lene)... Tetszik nekem az a gyerek :) A vírusról csak annyit, hogy nemcsak öregek halhatnak bele... sőt, az öregek is túlélhetik... A legidősebb olaszországi túlélő 97 éves férfi, őt követi egy szintén 90-en felüli nő - miközben tizenévesek is vannak lélegeztetőgépen...Tehát nem árt vigyázni... Azt ne feledd, hogy mától áprils 11-ig 9-12 óra között csak 65 év felettieket engednek be az üzletekbe... :)
süti beállítások módosítása