A múlt bűnei

2010.04.23. 09:32

Végül nem kellett menni. Vagyis mi nem mentünk. Így akkor bocsánatot is kérek mindenkitől, igaz, leszarják. Házibuli lett volna, de le voltam robbanva. Előtte este nem sokat aludtam, ma is munka, nem lettem volna nagy társaság.
Valaki megszólít:

-          Miért vagy ilyen morci?

-          Hogy morci? Mert fáj a pofám, bazmeg!

Ez a helyzet. Két napja bedurrantak a fogaim. Igen, több egyszerre. A helyzet iróniáját adja, hogy már múlt héten bejelentkeztem a fogorvoshoz. Megérzés? Pszichés fájdalom? A doki nem szopta be a történetem. Nem hibáztatom, mert én se nagyon. Kedden kezdődik a hosszú, kíméletlen és költséges kezelés. Nem félek, csak legyünk már ott! Egy jó dolog van a fájdalomban. Valamikor vége lesz. Minél nagyobb a fájdalom, annál jobb utána. Lehet, hogy ez egy torz felfogás, de engem már sok bajon átsegített. Mikor éjjel kínok közt fetrengtem az alábbi történetet találtam ki:

Sétálok az utcán, a nap sugarai követnek. Négy – öt évvel ezelőtt vagyok, nyár van. Semmi dolgom, semmi problémám. Ezen kiakadok. Mármint én, aki figyeli magamat. Nevezzük egyes szám harmadik személyben ő-nek. Hiszen ő nem én vagyok. Már nem. De belőle én leszek. Követem. Mire gondolhat? Mi a legnagyobb baja? „Le kéne tölteni azt a Reel Big Fish számot!” vagy „Majd a koliban ráveszek valakit, hogy C&Czzünk hálóban.”
Egyre dühösebb leszek, haragszok rá. Kavarog az utcán és bambul. Ez ismerős. Nem kell megerőltetnem magam hogy ne vegyen észre a bamba állatja. Ahogy egyre néptelenebb helyeken járunk, felbátorodok. Lassan azt veszem észre, hogy jó tíz perce senki sincs az utcán rajtunk kívül. Itt az idő, meggyorsítom a lépteimet, az utolsó pár méteren már futok. Ezt meghallja és hátrafordul. Pont jókor, így gyomorszájon tudom vágni. Nekifutásból, ami ledönti a lábáról. Kap még párat, hogy ne pattogjon, majd lefogom. Jajgat és azt üvölti:

-          A kurva anyádat – ezért kap még egyet. Figyelek, hogy ne az arcát üssem. – Mi a faszt csinálsz? – lefogom, hogy dumálhassunk egy picit. Hassal fekszik, még nem tudott megnézni magának.

-          Megvan rá az okom, elhiheted. Te rohadék! Miattad van minden. Itt császkálsz, baszol mindenre én meg szenvedek. Nem neked fáj, hanem nekem. És nem te fogod kifizetni a kezeléseket sem. Én pengetek ezért.

-          Mégis mi bajod van? – elengedem, de csak annyira, hogy meg tudjon fordulni. Leesik neki, hogy a jövőből érkezett önmagával beszél.

-          Bassza meg! Kopaszodok?  - ezért odabaszom a tarkóját a földhöz.

-          Ja, ezzel is kezdhetsz valamit! Nem érdekel, hogy szarul áll utána, mindig szárítsd meg a hajad!

Méreget. Látja a szakállat és hogy idősebb az arcom. Mintha… sajnálna. Nem bírom elviselni a tekintetét.

-          A fogaid te szar! Jobban vigyázz az istenverte fogaidra! Igen, menj el dokihoz, akármilyen kellemetlen! Később sokkal kellemetlenebb lesz és akkor még pénzbe is fog kerülni. Nem is kevésbe.

-          Oké, ember! Elmegyek! De nem te fizeted a dokit.

-          Mi?

-          Mármint te fizeted, de abból, amit én megkeresek – és vigyorog, mert megmondta.

-          Ez nem vicc! – felállok és leporolom magam. Ő is így tesz. Azon kapjuk magunkat, hogy mozdulataink megegyeznek, majd röhögünk.

-          Rendben, felfogtam. Csak azt nem értem, miért nem tudtál simán meghívni egy sörre és megbeszélni. Én ezt csinálnám… vagyis ezt fogom csinálni.

-          Majd meglátod.

-          Figyu, és a hátammal nem kell kezdeni valamit? Elég szar a tartásom.

-          Nem, azzal még nincs gáz. Majd biztos pár év múlva vissza kell utaznom. Vagy valakinek. Néha teljesen belekavarodok.

-          Ő már tutira nem fog bunyózni.

-          Mert?

-          Szar lesz a háta. Kizárt, hogy lenyomjon.

-          Igaz. Na jó, mennem kell! Légy jó, és most irány…

-          … a fogorvos.

-          Helyes! És még valami. Ne nézd meg a Van Helsinget! Az a film egy szopás.

-          Azt a múlt nyáron láttam.

-          Picsába! Na csá!

-          Ja, szeva!

 

Akkor ezt üzenném mindenkinek, aki olyan hülye, mint én voltam.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandokanagyvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr71944611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ívi 2010.04.23. 09:55:42

Pipi, ez tök jó lett.:D

süttyő 2010.04.23. 16:47:55

háhá tényleg sokkal jobb fogorvos propaganda mint rontó és bontó, a fognyűvő manók kalandjai

Zsozsiszo 2010.04.23. 18:48:26

A fogfájással menni kell, ne vacakolj vele, hogy majd elmúlik!

Nálam a háromgyökerű, gennyes bölcsességfogam odavágott rendesen. Azt a fájdalmat senkinek nem kívánom.. de már megszabadultam tőle :)

Quintana 2010.04.24. 13:09:12

Nem azért kopaszodsz, mert vizes hajjal rohangáltál fostosrecska korodban! Ne szopasd magad ilyen kamu kifogásokkal, bro!!

Quintana 2010.04.24. 13:18:12

ajánlott olvasmány a témához: Gore Vidal: Élő adás a Golgotáról

Hayna 2010.04.24. 15:37:20

Mire ezt elolvasod, már nem is fáj, de ha mégis, svédcseppel kell kezelni.
A kopaszodás nagyapai örökség, az összes testvéred kopaszodik, vagy már kopasz. Lehet, hogy van ellenszere, de nem biztos hogy megéri drága szereket használni, mint Balázs - szerintem nem lett több haja a szorgos kezeléstől, de ő úgy látja,igen, és ettől jobban érzi magát. A hajat rendesen megszárítani nem árt, és volt akinek használt a fővárosi gyógyfürdők víze.
Összeveszel magaddal? Remélem egyiktek se skizofrén :)

cyberfuker85 2010.04.24. 22:48:36

örülök,hogy végre tökös gyerekként viselkedsz és megerőltetted magad..ami a kopaszodást illeti tényleg minden I**és-nek mintha kopaszodási gondja lenne,de erre csak egyet mondhatok: Bruce Willis.szóval fel a fejjel. a fogorvos szopás. mikor májusban otthon voltam elmentem én is azt mondta 1 éven belül bájbáj mind a 4 bölcsességfogamnak mert az egy nyomorúság. még jól tartanak. ha találkozol az általános iskolás magaddal, hogy a tesi szertárban smároljatok egyet még kiegészítheted azzal, hogy igyon sok tejet mert a kalcium kell a fejlődő gyermek csontozatának.
amúgy ki quintana? egy új pesti 'bro' vagy valaki a történelemből?

Hayna 2012.02.17. 18:22:13

Csak most vettem észre, hogy mit mondtál anyádról. Ezért még kapsz!!!

Admiralilles · http://kalandokanagyvarosban.blog.hu 2012.02.18. 13:12:34

@Hayna: Ha figyelmesen olvastál volna, akkor tudhatnád, hogy már kaptam érte.
süti beállítások módosítása