Én nem tudok repülni. Még sohasem repültem. Nem emelkedtem fel a földről huzamosabb időre. És mivel nem volt még ilyen élményben részem, illetve nem is tudom, hogy kell repülni, nem írok róla könyvet sem. Ha írnék, az nagy butaság lenne, mert szart sem tudok a témáról. Ha mégis írnék, valószínűleg csak semmitmondó közhelyeket tudnék mondani, illetve a gyakorlatban használhatatlan tanácsokat adni. Például:

Emelkedj fel a földről és maradj is ott. Ügyesen.
Kormányozd tested arra, amerre repülni szeretnél. Vigyázz, ne közelítsd meg a talajt annyira, hogy hozzáérj, mert lehet, hogy akkor már nem is repülsz.
Ügyes legyél, le ne ess!
Jó a repülés, csináld sokat!

Elég hülyén hangzik, nem? Ki venne meg egy ilyen könyvet? Ezek a gondolatok kavarogtak bennem, amikor a kezembe akadt EZ a könyv.
Miért is ír egy szerzetes könyvet arról, hogy milyen a jó házasság, amikor valószínűleg hosszabb párkapcsolata sem volt? (23 évesen vonult be a kóterbe, de már előtte rákészült. Gondolom nem csajozással.)
Továbbá az is érdekel, hogy ki vesz ilyen könyvet? Mert veszik. Lehet, írok egy könyvet. Az lesz a címe, hogy: A repülés tudománya.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandokanagyvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr84617812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Metál Isten 2012.07.05. 12:30:41

Én elolvasom, ha kijön. :)
süti beállítások módosítása