Alapítsunk vallást!

2011.08.18. 16:28

Valakit leölnek, kivégeznek, lemészárolnak az Úr, Isten nevében. Ez tiszta sor, hogy az Úr ezt nem akarja, mert ő jó és azt szeretné, hogy szaporodjunk és sokasodjunk és ne egymás vérét ontsuk. Azt is tudjuk, hogy akik az Úr nevében teszik a sok faszságot, azok nagyon rosszul teszik. Azt nem értem, hogy a főnök odafent ezt miért engedi. Vagy legalábbis eddig nem tudtam. Az „Isten útjai kifürkészhetetlenek” – szintű baromsággal továbbra is hagyjuk egymást. Ez nem érvelés. Ez olyan, mintha egy beszélgetést azzal zárnék rövidre, hogy felmászok az asztalra és odaszarok. Nem lehet vele vitába szállni.
Visszatérve a fő gondolathoz. Tehát az Úr nevében szemétkednek. Ilyenkor hogy érzek én? Ökölbe szorul a kezem. Kínoznám azokat az idióta faszfejeket. És itt van a titok nyitja. A gonoszság gonoszságot szül, miközben a teremtő nem tesz semmit. Mi haszna van neki mindebből? Lehet, hogy Ő nem is olyan, mint sokan képzelték? Nem a jóságos mosolygós öreg bácsi, aki a pihe-puha felhők közt ücsörög, miközben pajkos angyalkák ugrándoznak körülötte? Szerintem a Mindenható, vagy akit ezen a néven emlegetünk, inkább egy gonosz multi-dimenzionális lény a külső űrből. Azért hozta létre a bolygót, hogy a szenvedésünket hasznosítsa energiaként. Mi a teendőnk? Legyünk jó fejek, ne csaljunk, ne lopjunk, ne öljünk, a szokásos. A keresztény vallásnak is ez a lényege, csak az okok eltérőek (mert ne és kész) és így meg tudunk szabadulni az idegesítő ájtatoskodástól is. Legyünk dacból jó emberek. A bosszú (bosszút állni a gonosz Teremtőn) nagyobb motivációt jelent, mint a „majd talán feltámadsz a paradicsomban, vagy a mennybe jutsz”-nál. Talán. Ha egy ember azt mondja, hogy higgy, és hidd azt, hogy bekötött szemmel is boldogulsz a sztrádán, akkor így reagálsz: „Ez ki akar nyírni”. Én picit így érzek a vallással kapcsolatban. Amit most itt összerögtönöztem, sokkal értelmesebb alternatíva, és elég volt hozzá negyed óra. Jó persze nem ártana mellé rittyenteni valami fasza kis mitológiát, de kezdetnek ez is megteszi. A folytatást rábízom az első követőkre.
Higgyen mindenki, amit akar. Például azt, hogy a pokolra fogok jutni, azért, mert nem akarok bekötött szemmel hajtani a sztrádán. Mert kiakaszt, hogy az embereket nem érdekli a válaszok totális hiánya. Mondja már el valaki, hogy mi értelme volt az özönvíznek?
Viszont ha mégis a pokolra jutok (mert nem tudja bevenni az elmém, hogy az egy meg egy egyenlő három), annak is lesz haszna. Kiderül, hogy a teremtő tényleg egy szemétláda.
Mindenesetre én alapítottam egy új vallást.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandokanagyvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr683163074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AnNe 2011.09.06. 14:00:01

Tegyük fel, h van Isten. Én úgy tanultam hittanon (általános iskolában :)), h az özönvíz azért volt, mert Istennek elege lett belőlünk, meg a sok gonoszságból, ami a Földön volt. Ezt elpusztította az özönvízzel. Viszont azóta rájöhetett, h ezt a magánakciót úgy félévente eljátszhatná, és vagy belefáradt, vagy úgy gondolja, h ez nem megoldás, fulladjunk csak bele a saját mocskunkba, Ő meg tök jól elvan,ahol van :)
süti beállítások módosítása