Megpróbálom egy bejegyzéssel letudni a politikához közelálló ügyeket, és ahogy a facebookos oldalon írtam folytatódnak majd szépen a frissítések.

Tegnap megint voltunk ZP-ben (ez lesz az utolsó ilyen, mert már nagyon unhatjátok, főleg anyu, hogy folyamatosan leérvelem kommentekben). P.A.S.O. volt, fergeteges mulatozás. És utána is olyan zenék mentek, hogy alig tudtunk eljönni onnan. Felháborító! A P.A.S.O. frontemberének (fehér öltönyös, kalapos helyben futó úr) volt egy vicces beszólása:
„Remélem, nem egy országzászló helyén állok.”
Amikor még vártuk, hogy elkezdődjön a móka, megpróbáltam elképzelni, hogy milyen lesz a hely a ZP nélkül. Eszembe jutott, hogy van ott egy kis díszmedence. Na, az valami irtózatosan le lesz pusztulva. Jól tudjuk, hogy mennyire tartják karban az ilyeneket, pláne itt a fővárosban.
Ebben a témában zárásul még annyit, hogy viccesek ott a nyilvános piszoárok. Arról a bójaszerű négyszemélyes dolgokról beszélek. Szépen megtanítják az embert viselkedni, mert ha mellé céloz valaki, akkor a cuccot szépen visszaforgatja a használó cipőjére. Ki van ez találva. Az elvet lehetne alkalmazni máshol is.

És akkor politizáljunk, sőt, kultúrpolitizáljunk! Alföldi Róbert és az Ember Tragédiája. Tényleg nem értem, hogy mi a gond azzal az elhíresült orális jelenettel. Valakinek mond az valamit, hogy színház? Imitálás? Eljátszás? Színdarab? Sokkal durvább dolgok is történtek már színpadon, igen, a Nemzetiben is! Egy gyilkosság például megrendítőbb, mint egy kis szopkodás. Felnőtt emberek vagyunk, egy ilyenen nem kéne fennakadni. És még csak nem is fiú-fiú formációról volt szó, tehát nem értem. Valószínű, hogy nem is fennakadásról van itt szó, hanem inkább arról, hogy a jobbos érzelműek nincsenek kibékülve a helyzettel és görcsösen keresnek minden kis piszlicsáré apróságot, amiért bele lehet kötni a vezetőbe. Egy szó jut eszembe. Szánalmas.
Vissza az aktushoz. Úgy hallottam, az orális szex egyes kultúrákban a nagyrabecsülés és szeretet kifejezésének eszköze. Nem tudom hol, biztos valami elmaradott törzsnél. Mert a fejlett civilizációban úgy néz ki a felesleges és aljas politikai támadások eszköze.
Az pedig, hogy a Nemzet 1 Televíziós hölgy (direkt nem nevezem újságírónak, mert nem az) olyan dolgokról beszél, amikről semmit, de tényleg semmit nem tud már csak hab a tortán. Nem jár a Nemzeti Színházba, mert „ilyen” darabok vannak. Ha nem jár, akkor honnan tudja, hogy milyenek az „ilyen” darabok?
Teljesen helyénvaló volt, amit Alföldi mondott neki. Ha nem tetszik az orális aktus, akkor ne csinálja. Mert a színpadon sem csinálták, csak úgy tettek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandokanagyvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr92934191

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az igazi római szín 2011.05.26. 16:14:15

Bemutatnék két videót. Mindkettőn egy római orgia művészi feldolgozása látható, össze lehet hasonlítani őket. Az elsőt bárki megnézheti 14 év felett, az utóbbi megtekintése viszont erősen zavarba hozhatja mind a kiskorúakat, mind a velük azonos szellem...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dittike 2011.05.26. 15:55:40

Alföldit az első perctől kezdve úgy kezelték, hogy majd őt jól lehet irányítani, csak visszanyalt a fallajt, és jól mondod, piszlicsáré dolgok miatt megy a cirkusz, és a sok hülye megvezethető ember meg rázza az öklét, hogy igen, szégyen, meg gyalázat. Ez idő alatt meg megy a csencselés, meg a lopkodás, csak el kell terelni a figyelmet Alföldi szörnyű tetteivel.

Metál Isten 2011.05.26. 23:50:17

Abszolút egyetértek.
Az írásod juttatta eszembe, hogy milyen érdekes (érdekes?) : mennyiszer hallom, hogy nemzeti érzelmű. Azt még sosem hallottam, hogy nemzeti értelmű (vagy gondolkodású). ;) Sokat elárul az egész helyzetről, hogy itt bizony nem az értelemből táplálkozik a meggyőződés, hanem az érzelmekből. Ez pedig a legbutábbak sajátja, mert még csak érvelni sem lehet ellenük. Úgy érzi, az úgy van. Az értelmes embert meg lehet győzni észérvekkel.
süti beállítások módosítása