Akkor úgy kezdeném, hogy mi a helyzet most, aztán elmesélném az elmúlt két napot is. Itt ülök – hallgatom az új Foo Fighters számot, ami valami olyan szinten odabaszós… - írom ezt, és várok. A szomszédban Ív unokatesójánál aluszik Ív nővére, és majd vele megyünk Ív anyukájáért, aki Ív nagynénjével és Ív másik unokatestvérével Ív valami nagyon távoli rokonánál van. Nem tudom értitek-e, de nem is nagyon számít. Miután összeszedtünk mindenkit, indulás a Keletibe, és utaznak haza. Ív megpróbál kijönni az állomásra, mert be kellett mennie dolgozni. Nagyon kiakasztották pénteken a drágámat az agyatlan rohadékok, és ennek kapcsán van ott most is. Miután pénteken hazajött, olyan ideges volt, hogy dühből eljött velem, meglepetésvendéggel és harmadik emberrel inni pár sört. A kocsmában kezdtünk, aztán átmentünk a Mélypontba. Ennél a pontnál meg kell állnunk picit, mert le kell írnom, milyen is az a hely. Amikor lementünk és benyitottunk, két gondolat ötlött fel bennünk szorosan egymás után. Először is: „Hé, én nem egy lakásba akartam jönni, tudtommal ez egy kocsma.” Aztán: „És ha jól emlékszem nem 1974-et írunk.”
Gondolom most már érzitek, milyen lehet a berendezés. Másik specialitásuk a hangulaton túl, hogy nem néznek totális faszfejnek, ha egy dízelt, vagy ha egy bodzaszörpös fröccsöt kérsz – persze attól még lehet, hogy az vagy, de ez itt nem baj. Ezek képesek mindent összeönteni mindennel, és ez még akár jó is lehet. De figyelem, tapasztalatból mondom, ha sokat iszol nagyon édes cuccokkal, egy antarktiszi szupertitkos kutatólaborban életre hívott mutáns másnapossággal kell megküzdened. Meg kell tanulni becsülni az aerosol és öngyújtó hatalmát.
Vissza a péntekhez, végül nem kaptunk asztalt, mert telt ház volt. Ezzel a problémával később is találkoztunk, az a helyzet, hogy a jó helyekre asztalt kell foglalni. Már látom a jövőt, teli lesz a telefonom kocsmák számával.
Kis kóválygás, a Szódában volt hely. Két sör, egy rövid – ezt hívom én menünek, aztán sztárvendég hozott két csajt, akiket nem tudom, honnan ismer. Nonstop, sör, albérlet, beszélgetés, Dj Youtube. Ez úton köszönném meg a vendéglátást, nagyon finom volt a pogi. Egy körül értünk haza, mert másnap korán keltönk, fogadtuk a rokonságot, akik egy szovjet hadtestnek elegendő ellátmánnyal érkeztek. Szeretjük a húst, ez van. És még Te*coztunk is egyet, biztos, ami biztos. Anyu nem jött, mert ez is csak egy volt a „na majd jól meglátogatlak Tabon/Baján/Budapesten/bármilyenvárosonaholajövőbenlaknifogsz„ – típusú kirohanásából. Bocsánat, igazából nem akarom hergelni, mert a végén tényleg meglátogat. Nem mintha azzal baj lenne, de… inkább nem vágom tovább magam alatt a nemnemésnemleszszállóige. Cserébe tesóm (aki otthon van) megkért, hogy vegyek át neki egy adag Kaland Játék Kockázat könyvet, amit megvett neten. Aki nem tudja, miről van szó, annak nem magyarázom, mert ez így átadhatatlan, aki igen, annak meg minek. Ha érdekel valakit, két névnek kell utánajárni: Ian Livingstone és Steve Jackson. Annyit elmondanék, hogy ezek a könyvek gyerekkoromban nagyban hozzájárultak, hogy ilyen elcseszett legyek. Fasza.
Az este úgy zajlott, hogy Ívivel, nővérével és szomszédban lakó unokatesójával csak azért is elmentünk a Mélypontba, és megérte. Még az árak sem olyan veszélyesek. Pár ital és sok beszélgetés illetve vállalhatatlan kacagás után haza, és most itt vagyunk. Lassan indulok.

Szavazás délután, izzítsátok be a mutatóujjatokat az egér gombján.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandokanagyvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr721508521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hayna 2009.11.08. 13:27:02

Tudom, hogy nem szereted drága fiacskám, de most kénytelen vagyok hozzászólni. Mivel amúgy is mozgalmas napotok volt, nem is hiányoztam, inkább csak szegény Eszternek, akinek kicserélték egy vagy két csigolyáját, és én elsősorban neki ígértem, hogy meglátogatom, de még fel se hívtam, hogy miért nem, mert még beszélni se volt kedvem.
Aludtam sokat, gyalogoltam néhány kilómétert, mire helyrejöttem valamennyire.
Ami késik, nem múlik, a jövő héten mindenkit meglátogatok, akinek ígértem, és előzetes bejelentés nélkül :)))
Reszkessetek egerek!!! :DDD

Admiralilles · http://kalandokanagyvarosban.blog.hu 2009.11.08. 15:55:19

@Hayna: Most nem kötekedésből, de szólni kéne. Ha nem szólsz akkor megtörténhet, hogy nem leszünk itthon. Szóval elismerem, nagyon kemény dolog amit csinálni akarsz, viszont ellenben nem túl okos.

Hayna 2009.11.08. 17:01:41

@Admiralilles: Jó, majd szólok, ha már a vonaton leszek. Különben lehet hogy mégse megyek, és csalódást okozok :)
süti beállítások módosítása