Deadly 3

2012.10.13. 22:31

Hétre járok munkába. Korán kelek, korán indulok, korán kezdek viszont hamar le is léphetek. Napról napra rácsodálkozok fél hétkor a 86-os rideg, ám közben baráti valóságára. Olyan, mint egy kedves, alkoholista gondnok. Nem fél tőle a tízéves kisiskolás , pedig lehet, hogy kéne.
Amikor állok a forgóban és olvasok, néha azért kilesek a könyv mögül és elégedettséggel nyugtázom, hogy az állandósság nagy úr a budapesti hétköznapokban. Mindig van valaki, aki napszemüveg mögé bújva alszik és van, aki nyíltan, ablaknak dőlt fejjel, csorgó nyállal. Általában van egy nő, aki előző életében valami prédaállat volt és ebből nagyon sok maradt benne, de érthető. Végül is csak máshogy néz ki, picit hangosabb, de attól még ez is dzsungel. Belefájdul a lelkem, amikor reggelente látom ahogy kuporog a hátsó ülésen, rózsaszín kosztümjében, ölében a retiküljével, amit kétpercenként ellenőriz. Körbenéz szőke haja mögül és összerezzen a piros lámpáknál és a hangosabb zajoknál.
Ha már zajoknál tartunk. Vicces, hogy milyen csendes a reggeli járat. Mindenki kómázik. És ha valaki telefonál és hangosan beszél, vagy egyáltalán beszél, tobzódhat a vádló pillantások kereszttüzében. Össze sem lehet hasonlítani a hangulatot a hazaúton tapasztalhatóval.
És mielőtt még elfelejteném, a legfontosabbat: Három replikáns is szokott lenni.

deadly 3.jpg

Szacsvay László, Bokros Lajos és Charles Bronson. Esküszöm! A háromból egy-kettő mindig ott van reggel. Lehet, hogy csak két alakváltó van, akik folyton ezt a három formát öltik magukra? Ki tudja? De biztos, hogy nem szeretnék ott lenni, amikor ez a három alak találkozik. Mi van, ha ők az apokalipszis három híressége?
Szóval ilyenek történnek körülöttem reggel. Ezeket látja az ember, aki minden reggel a forgóban áll és kukkol a könyve mögül.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandokanagyvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr444846939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hayna 2012.10.20. 11:07:42

Szacsvayt én is láttam a 86-oson, a másik kettőt nem :)
süti beállítások módosítása