God Save the Camels

2011.06.17. 13:31

Visszagondolva azért annyira nem hatott meg az eset az elhunyttal. Fél órával az előző bejegyzést követően már nyakig voltam az NNR-ben (Napi Netes Rutin), néztem az e-maileket, olvastam a híreket és röhögtem az idióta mém fejeken. Igazából jobban frusztrál a tény hogy nem frusztrál az, hogy egy ember meghalt a házunkban. Ennyire lelketlen vagyok? Vagy mindenki más is az? Esetleg ez teljesen rendben van így?
A témához kapcsolódik egy ötletem. Ausztráliában tevéket fognak irtani, mert nagyon sok metángázt juttatnak a levegőbe, ami mint tudjuk nagyon káros a környezetre. Nem tudok számadatokkal szolgálni, de van egy sejtésem, hogy egy ember károsanyag-kibocsájtása sokszorosa annak, amit egy teve csinál. Vegyük azt, hogy mindent, amit használunk elő kell állítani. Ezeket be is csomagoljuk. A csomagolást is előállítjuk. Közlekedünk vízen, levegőben, földön és föld alatt. Kedvtelésből írtunk más élőlényeket. Olyan dolgokat engedünk a vizekbe, amik totálisan hazavágnak maguk körül mindent. Ezzel szemben azok a szerencsétlen tevék csak recsegnek és léteznek. Hogyan lehetne elérni a nagyobb kvótát kevesebb töltény felhasználásával? Ne a tevéket lőjük ki, inkább az embereket! Rengeteg embert tudok (kortól, etnikumtól, nemtől, hittől és mindentől függetlenül, mert hülyék mindenhol vannak), akik semmilyen szinten sem érnek fel egy tevéhez, nem hogy egy tucathoz! Ahogy anno egyik barátom szidott, rájuk is azt lehet mondani: „egy jó tulajdonságuk sincs”. A tevék legalább cukik és jó teherhordók. A terv szerintem nagyon jó, csak egy gond van vele. Ki döntse el, melyik szegény párákat szabadítsuk meg a szenvedéseitől, illetve melyik szegény páráktól szabadítsuk meg a földet? Kellene egy felsőbb hatalom, ami megmondaná és esetleg végre is hajtaná a likvidálást, természetesen fájdalommentesen, humánusan, ahogy mi végeznénk a tevékkel. Valami igazán kemény, tökös entitásra van szükségünk, nem olyan pipogya alakokra, mint egy kormány, alkotmánybíróság, a természet vagy Isten. Például a régi nagyok közül valaki. Egy ősi bosszúszomjas isten, aki ha marhaságot művel odabasz, az arcodba néz közelről és azt mondja: „Ezt elcseszted, legközelebb gondolkodj!”
Nem hagyna minket kétségekben, mint a mostani, az „útjai kifürkészhetetlenek” meg „ez biztos véletlen volt” típusú marhaságokkal. Repkedjenek a villámok, vágjon oda az a kalapács, nyelje el a föld a rosszéletű településeket! Létezik egyáltalán ez a mostani fickó? Vagy csak mese? Én speciel jobban hiszek Thor-ban, a villámok északi istenében, mint az Úrban. Thor azt mondta, elűzi a világból a jégóriásokat. Jézus azt, hogy nem lesznek rossz emberek. Látott valaki mostanában jégóriásokat? És rossz embereket? Thor vs. Jézus 1-0.
Lenne nekem vallásom, csak sajnos rég kihalt. De reméljük, hogy valahol, egy apró, takaros kis univerzumban olvassák ezt és ha amikor visszajönnek lehetek a sajtósuk.

Csak sikerült a vallásgyalázásra és népirtásra kihoznom ezt a dolgot, de legalább ellensúlynak megvan a természetvédelem. És végső esetben mentegetőzhetek azzal, hogy nem az én hibám, a társadalom formált ilyenre, hiszen itt nagyobb felháborodás van egy szopásból, mint egy gyilkosságból.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandokanagyvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr102992111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása