Ő és a haverja

2010.07.29. 20:08

A hatodikon lakunk. A lift csak az ötödikig visz. Ilyen helyen vagyunk mi. Eleinte reggel gyanútlanul ballagtunk a lifthez, de most már ismerjük, milyen veszélyek leselkednek a naiv munkába igyekvő fiatalokra ebben a második kerületi bérháznak nevezett dzsungelben. Ragadozók ezek, kik ránk lesnek. És nincs más választásunk, mint rettegni és menekülni.
Amikor megyünk a lifthez, már messziről látjuk, ha a földszinten van. Itt kezdődik a para! Halkan osonunk, hogy ne csapjunk zajt, majd megnyomjuk a gombot. Persze, hogy a kibaszott mechanika hangja még a holtakat is felkelti. És azok fel is kelnek! Halljuk a csoszogást, zörgést. Látjuk az árnyakat a folyosón. Közelednek! A lift is, csak lassan. Túl lassan. Bassza meg, ezt nem ússzuk meg! Egyre közelebb van! Görcsösen nyomkodjuk a hívógombot, hátha ezzel meg tudjuk sürgetni, de nem. Másfél, két szint még legalább kell neki. Túl lassú. Felbukkan a sarkon Ő. Egy százhatvan centis csontváz, ami legalább ennyi éves. Erre ráhúztak egy valamilyen bőrt, eredetileg fehér, most már inkább szürke ruhákat. Ma reggel például egy monoklija is volt. És ami a legrémesebb az egészben, hogy nincs egyedül. Vele van még a szaga. Belemászik az arcodba, le a gyomrodig, odaszarik, odaokádik és mindezt köszönés nélkül. Picit lassabb, mint a gazdája, egy fél órát még szokott időzni a liftben is. Mi csak úgy hívjuk őket, hogy a Büdös Néni. Egy igénytelen ótvar, aki még hozzá is szól az emberhez.
Megérkezik a lift, kitárul mint egy kínzókamra. Egymásra nézünk Ívivel. Elindulunk a lépcsőn. Öt emelet, de ez még a szerencsés eset. Van, amikor bent állunk a fülkében, csukódna az ajtó, de egy csontos kéz, hosszú idegen ujjaival megfogja és beszáll mellénk. Ilyenkor nem marad más, mint nagy levegőt venni és gondolatban megint anyázni, hogy milyen mocsok lassú a lift.

Remélem jót szórakoztatok szenvedéseinken. Holnap… vagy valamikor jövök a hülye kérdéseimmel és a fordított nappal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandokanagyvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr202185656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cyberfuker85 2010.07.29. 21:32:29

brávisszimó. végre frissítesz.
tetszik. küldjél már mailben egy írásod.

süttyő 2010.07.30. 13:27:31

"Belemászik az arcodba, le a gyomrodig, odaszarik, odaokádik és mindezt köszönés nélkül."

háháá nagyon jó mondat

Hayna 2010.07.31. 14:48:22

Veled érzek kicsifiam! Nekem a buszon volt többször ilyen élményem, mikor Erika nem szállt fel se Lellén, se Látrányban, viszont helyette mellémterült valami hímnemű emberszabású, aki kávézott is, cigarettázott is haynalban, a féldecijét is felhajtotta, fokhagymát talán még előző este evett, mosdani viszont csak pénteken szokott - és szerda volt...
Ellenszere: jó erős illóolaj zsebkendőre cseppentve, csak egy csepp geránium vagy levendula (én ezeket szeretem, de más is megfelel), zsebkendő összehajtva, orr elé helyezve.
Orr- és szemtörlésre az ilyen zsebkendő nem használandó, mert piszokul tud csípni... Megfigyeltem, hogy a levendula illatától a dohányosok többsége irtózik, így az is elkerülhető volt vele, hogy a megállóban a képembe fújják a füstöt :)
süti beállítások módosítása