Pózna-teknős

2020.08.14. 22:07

Jó lenne gyakrabban írni, de csak azért nem akarok, hogy legyen. Néha viszont rámtör a késztetés, amikor feltorlódnak az események, gondolatok, érzések, akkor ki kell nyitnom a szelepeket és kiönteni ezt a sok mindent.
Kezdem Majával, mert tudom, mindenki rá kíváncsi.
Már elmúlt tizenhárom hónapos. Szép, nyurga, nagyon huncut. Érti a tréfát és ő is szereti csinálni. Megy a gagyogás és a nyelvöltögetés, a nevetés, kukucsolás, pápázás totális idegeneknek. Hihetetlen, milyen gyorsan fejlődik. Már lépeget magától, de még csak párat tud egyedül, viszont rettenetesen örül neki. Meg annak is, amikor csak áll egy helyben kapaszkodó nélkül. Most picit nyűgös éjszakánként, felkel és tortúra, mire vissza tud aludni. Valószínűleg jönnek a felső hármasai a kis vámpírnak.
Ami még nagyon csodás benne, hogy szereti a könyveket. Reggel, amint felébred, rögtön a könyveiért nyújtózik. Szépen lapozgatja, nézegeti őket. És sokáig, kitartóan. Több időt van el velük, mint a játékaival. Ha végignézett egyet, becsukja és félreteszi, majd nyúl a következőért. Remélem, szeret majd olvasni, mint én. Észnél kell majd lennem, hogy tényleg olvasóvá neveljem, emlékeztetnem kell magamat, hogy ne toljam túl, ne erőltessem, mert azzal az ellenkezőjét érhetem el.

Most ennyit a kis Majonéz Millicentről.

Hogy olvasmány/ sorozat élmény? Van. Megnéztem a Watchmen sorozatot, ami az eredeti sztori folytatása. (Figyelem, a képregényé, nem a filmé! Ez fontos, mert a sztorit nem teljesen úgy adaptálták, ahogy volt és egy igen kritikus részletet változtattak meg. Szóval ajánlom, először a képregényt olvassátok el, aztán a sorozatot nézzétek meg.)
Igen fontos szerepet kap benne a maszk viselés, de nem úgy, ahogy napjainkban, viszont így is igen érdekes élmény volt a vonaton maszkban nézni a sorozatot.
Ami még összhangban van a való világunk aktualitásaival, az a jelenlegi olvasmányom. A zseniális Paolo Bacigalupitól olvasom A vízvadászt. A közeljövőben járunk, ahol klímaváltozás városokat néptelenít- és pusztít el. Amerika keleti partján a tengerszint-emelkedés, tornádók, míg délen az elsivatagosodás és vízhiány vet véget a civilizáció bástyáinak. És ez nem annyira sci-fi, mint amilyennek hangzik nagyon valószínű, hogy belátható időn belül tényleg ezek fognak bekövetkeztetni. Erre a rohadt bunkó ostoba fasz Trump arról magyaráz, hogy meg kéne növelni a víznyomást a vízvezetékekben, mert szerinte nem elég erős és kell neki a hajmosáshoz. Nem engedheti meg magának, hogy ne nézzen ki jól a haja. Ezért törvényt módosít. Nagyon kísérteties, hogy ezzel most jött elő, mikor ezt a könyvet olvasom. Eddig sem volt túl nagy véleményem az emberről, de mindig tud nagyobb pöcsfej lenni. Egyszerűen nem értem, hogy hogyan engedhetik, hogy kiálljon, mint a világ egyik legnagyobb hatalmú és legfontosabb embere és hülyeségeket hadováljon. Azt olvastam róla, hogy olyan, mint egy pózna-teknős. Hogy mi az a pózna-teknős? Egy teknős, amit felraktak egy póznára. Nem illik oda, nincs ott semmi keresni valója, nem is igazán érzi ott jól magát és már nagyon le kéne venni onnan. És közben csak arra tudsz gondolni, hogy ki az a hülye gyerek, aki oda tette.
Ja, igen. És remek kormányunk ezzel a fasszal szimpatizál. Akárcsak a fehérorosz diktátorral. Ilyenkor mindig nagyon elszégyellem magam és csak azt remélem, hogy a külvilág tudja, a magyar kormány véleménye nem egyezik a magyar emberek véleményével.

BREAKING!
Ebben a pillanatban kaptam az alábbi üzenetet:
ha feltöltődtél a szabadság alatt, és lesz megint agytevékenységed, akkor mehet valami a blogra
Most, hogy írom ezt a bejegyzést. Mikor írtam utoljára? Erre mi az esély? Azért sejthetitek, hogy nem bombáznak ilyen üzenetekkel. Mi folyik itt?

Ott tartottam, hogy a magyar emberek véleménye nem egyezik a jelenlegi kormányéval. És ez sajnos nagyon igaz. Legalábbis remélem, hogy ez igazabb, mint az ellentéte, mert különben rohadt szomorú lennék.

Hogy mi a helyzet még a nagyvilágban? Beszántották az Indexet, ami rohadt nagy szopás. Az az izgi, hogy valószínűleg a csicska-média munkatársai is az Index-el kezdték a napot. Most meg lehet pislogni. Erről többet nem is írok, mert már ezren megtették.

Ahogy a breaking-üzenetben állt, szabin vagyok. Feltöltődök, családdal vagyok, jövő héten utazunk Éviékhez. Aztán pöffeszkedés. Aztán tovább előre. Az időben, az életben, meg ezek. Na, a végét szépen elkapkodtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandokanagyvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr8216140164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása