"A tündék rosszak"

2010.06.01. 23:08

Olyan szinten volt elbaszott a mai délelőttöm, hogy azt már meg sem osztom veletek. Az időjárás, fogorvos – ezzel még nem is volt gond, mert ez az épülésemre szolgált – de ami a hazaúton volt, arról tényleg nem mondok semmit. Legyen elég annyi, hogy pervez buzi és öreg is volt, aki nagyon semmitmondó dolgokban éli ki magát. Így van az, ha valakinek nincs élete. Ne aggódjatok, nem basztak meg, de nagyon felidegesítettek. Sokszor jut eszembe, hogy ha lenne szuperképességem, akkor hős vagy gonosz lennék? Az ilyen esetek után a gonosz játszik. Simán lebasznék egy neutronbombát, hadd égjenek! Az elporladó ártatlan csecsemőcsontvázakra pedig azt mondanám: a rántotta meg a tojástörés.
Szerencsére azért vannak jó pillanataim is, amikor lobogók, csillagok és kiskutyák vannak a háttérben. Meg szivárvány. És talán egy űrhajó is. Igen, űrhajó. Az nagyon fontos. Űrhajó.
Szerencsére a munka jól ment, és ez kihozta a napomat egálra. Ebben nagy szerepe volt Terry Pratchett Hölgyek és Urak című könyvének. Szerintem ez eddig a legsötétebb hangulatú könyve, pedig olvastam már párat, amik konkrétan a Halállal foglalkoztak. A tündérekre soha többé nem tudok majd úgy gondolni, mint ezelőtt. Rendesen para népség, és ami a legjobb benne, hogy ezt annyira fagyos logikával indokolja meg, hogy el is hiszi az ember. Jöjjön néhány aranyköpés, hogy azért lássátok, nem kell beszarni itt sem:

-          Ha jól értem, nincsen Ogg úr? – kérdezte meg idővel.

-          Ó, dehogy nincs – felelte Nagyi. – Évekkel ezelőtt eltemettük. Hát, muszáj volt. Meghalt.

„A multiverzum legrövidebb időintervalluma a NewYork-i pillanat, ami úgy definiálható, mint az az intervallum, ami a lámpa zöldre váltásától a hátunk mögött álló taxis dudálásáig eltelik.”

Ha nem érted, akkor addig olvasod, míg meg nem érted!
Látom, halad a szavazás. Még egy bejegyzésnyi időt adok, aztán elmagyarázom a dolog apropóját is. És a galambokat megint továbbköltöztetem. Azért írom ezt le mindig, hogy ne feledkezzek meg róluk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandokanagyvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr512049450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jangamen 2010.06.02. 12:05:59

ROFLOL. Ezen a bejegyzésen most nagyon jót szórakoztam. Thx, ezen a szarfoshugy délelőtt (után?)-ön/on.
süti beállítások módosítása