Ifával érettségire

2010.02.07. 22:45

Megjöttünk, hazafelé is kocsival. Ívi unokatesója nagy stoppos már évek óta és mostanában ezt a hobbit szervezetten tudja űzni az internet csodájának köszönhetően. Van egy telekocsi – rendszer, ahol lehet fuvart találni egy-két ezresért. Elég fasza dolog, mert te is jobban kijössz, a sofőr is olcsóbban megússza a benzint. Külföldön már nagyon megy ez a rendszer, nem tudom, itthon mikor indul be. Lehet, hogy soha, mert van nekünk, magyaroknak egy nagyon jó velünk született bizalmatlansági faktorunk, másrészről egy „Enyém, ide aztán ne üljön be senki, inkább fizetek többet, mert van, akkor is, ha nincs! És be is kaphatja mindenki!” – hozzáállásunk. Mindegy, én örülnék, ha beindulna, mert akkor több lenne a fuvarlehetőség is. Mi most cirka nyolc rongyot spóroltunk, a sofőrök meg úgy kb. ingyenesen tettek meg egy-egy Bp. – Szeged távot. Nem rossz.
Van a DzsalogGabinak (Ívi unokatesója) pár jó története és most el is lopok egyet, ami a stoppoláshoz kapcsolódik. A srác tótkomlósi és Szentesre járt iskolába. Az esetek nagy részében stoppolva közlekedett, szerintem nem is ismerte a menetrendet. Hát, egy nap el kellett jutni angol érettségire. De miért lenne más ez a nap, mint a többi? Ki az útra kiöltözve, hüvelykujj megvan, aztán hajrá! Nyár volt, a nap is sütött, hamar meg is állt neki egy utánfutós sárga Ifa. Sofőr papucsban, rövidgatyában, vállán törölközővel. Szentes útba esik, Gabi felmászik, minden fasza. Dumálgatnak.

- És te mit csinálsz Szentesen? – kérdezi a sofőr.

- Ott tanulok.

- És valami bál lesz?

- Nem, érettségizek. – faszi végigméri Gabit, kattognak a kerekek, majd halálosan komoly arccal kinyögi:

- Beletapossak?

Lehet, hogy most nem olyan vicces leírva, de én ezen tegnap egy csomót röhögtem.
Ha már a tegnapnál tartunk, megesett a szertartás. Jó volt ez a kis kiruccanás, fogtam egy icipici kismalacot. Ennyire aranyos dologgal rég találkoztam, el is szundított az ölemben. A napirend némileg eltért a legutóbb leírtaktól. Valahogy (már amennyire emlékszem) így nézett ki:

Döfés, koránkelés (igen, elaludtam), pálinka, kávé, kimentem, pálinka, pálinka, trancsírozás, pálinka, feldolgozás, pálinka, pálinka, reggeli, feldolgozás, pálinka, ebéd… innen nem annyira tiszta, de volt még egy két sör.
Mára ennyi, holnap savazást értékelek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandokanagyvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr81737902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása