Véglény UPDATE

2010.01.26. 21:52

Nagyon szar dolgot tapasztaltam ma reggel és nagyon felbaszott. Gyorsan kiírom magamból, mintegy terápiaként.
Tehát reggel siettem munkába, késésben voltam. Megnyugtatásként: beértem, pont harmincra, célfotóval.
Ott vagyok reggel a villamosnál és odafele már hallok valami ordibálást. Nem tudom, hogy mi volt a baja – el tudom képzelni, valami irtózatos szégyen esett meg – de egy militáns (bakancs, terepszínű nadrág, katonai pulcsi – német zászlóval, nagy málha, csillogó fejbőr) fickó üvöltözött, meg cigányozott és zsidózott. Egy mondat nagyon bennem maradt:

„Ez Magyarország!”

Egy néni szólt neki, hogy állítson már magán, mert néhány kisgyerek már nem tud hogyan bújni az anyukája mögé. Erre mit tesz az a díszbarom?

„Ne okoskodjon, mert könnyen baja eshet.”

Fenyegetni egy idős nénit az utcán, nappal, tömegben, mert az ránk szól, hogy állat módjára viselkedünk? Üvöltözünk az utcán, akár a fent említett egyik kisebbség tagjai szoktak? Na, ez Magyarország! – gondoltam magamban. És ami a legszörnyűbb, hogy ilyenből rengeteg van, és azt vallják magukról, hogy ők az igazi magyarok és bárcsak lenne mindenki olyan, mint ők. Bárcsak ne, és nem ők az igazi magyarok. Ők kibaszott állatok, akik néha tüntetés címszóval szétbasszák a belvárost és ilyen produkciókkal szórakoztatnak reggelente.
Még azért néznék róluk pár statisztikát – úgy néz ki ez a statisztika mánia is a korral jár – hogy például milyen végzettségük van? Átlagban. Mit olvastak legutóbb? Vagy mikor voltak utoljára egy kiállításon, esetleg színházban? Mit dolgoznak? Már amikor nem a kocsmában söröznek és teszik be a Kárpátiát egymásután, meg basztatnak másokat, akik esetleg mást is meghallgatnának. Gondolom, sejtitek a válaszokat ti is. Ezek az emberek annyira hülyék és annyira nem tudják lekötni magukat mással, hogy erre teszik fel az életüket. Így öltözködnek, így viselkednek. És ez náluk nem csak egy divat, amit kinőnek – ők nem jutottak addig.
Most itt nem a politikai oldalakról van szó, hanem egy igen hangos kisebbségről, akik megtanulhatnának viselkedni és rájöhetnének, hogy állatként viselkedni nem társadalmi párbeszéd. A gárdisták legalább megpróbálják.

Bocsánat a sok káromkodásért, de nagyon ideges vagyok. Ne féljetek, a későbbiekben kellemesebb bejegyzésekre fogok törekedni, csak ezt tényleg ki kellett adnom. Közeledik a századik bejegyzés is, nem tudom, addigra kitalálok valami extrát.

 

UPDATE: Azért nem új bejegyzésbe írom, mert azt mondtam, hogy a következő már valami pozitívabb lesz. Másrészről nincs már sok 100-ig, ezért spórolok. Kell egy kis idő a jubileumi ünnepség összehozására. Tehát a témához és a véglényekhez kapcsolódóan megjegyezte Ívi, hogy ezek a figurák mindent készen kapnak (lásd lusták és/vagy hülyék). Nem kell gondolkozni, mit vegyenek fel, hogyan hordják a hajukat, mit hallgassanak, vallási és politikai kérdésekről sem kell elmélkedniük, készen kapnak egy világképet. Maximum akkor kell döntést hozniuk, amikor kiválasztják, melyik térkövet basszák a sajtófotóshoz.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandokanagyvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr401705092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cyberfuker85 2010.01.27. 07:52:01

hát erre most reagálhatnék...de minek.itt áll feketén-fehéren minden. remekül megírt áttekintés

LacKoLa 2010.01.27. 11:46:48

Tényleg le kéne kötni az ilyen fogyatékosokat, akik nem találnak jobb önmegvalósítást.
Játszóház, nagymagyarország puzzle-al vagy akármi. A bakancsokat előtte levenni az előtérben, kapnak piros-fehér-zöld mamuszt, aztán mehet a móka. Közben Kárpátia dallamok szólnak xilofon hangszerelésben.

cyberfuker85 2010.01.27. 12:38:13

most úgy nevettem mint amikor a laci a térgyepére csap : D

Ívi 2010.01.27. 19:38:06

Én is jó picit kacarásztam.
:D:D:D
süti beállítások módosítása