Munka? Munka!

2009.09.15. 21:44

Írnom kell, mert sztori van. Ív megjött, csalódottan, nem is picit. Igaz, minden belső szerve megvan, viszont az életéből elvettek úgy 2-3 órát. Nem úgy vették el ezt az időt, mintha beült volna egy szar filmre, vagy csöndben várt volna egy berendezetlen szobában a költöztetőkre, hanem ez a brutális, idegtépő kibaszottszar életrablás!
Az elkövető pedig a Hunor Rt. és kedves, hülyítésben Hitlert megszégyenítő igazgatója vagy milye.
A cég profilja... basszus, nem tudom. De szerintem ők sem biztosak benne. Inkább elmondom mi történt.
Ívi megérkezik, rajta kívül még vagy egy tucat szerencsétlen. Elkezdődik a fejtágítás. Az emberünk tart egy igen csapongó előadást a fogyasztói társadalomról, és arról, hogy ez miért rossz. De majd ő szétrúgja a fogyasztás seggét! Méghozzá bal lábbal! Ugyanis ki akarja vezetni az embereket ebből a sötétségből, és egy szebb világot akar teremteni, hogy szavaival éljek, "stadionokat töltünk majd meg!". Hangsúlyozza, hogy a népbutítás nem jó dolog, közben, a figyelemet fenntartandó, apró kis játékokkal örvendezteti meg a leendő kiscserkészeket, mint például:

Nézzétek meg a terem elejét! Most nézzétek meg a hátulját! A kimaradt falakat is! Most a plafont! Aztán a padlót! - most jön a legjobb része - Mutassatok valami zöldre! Most kékre! Fogjátok meg valaki vállát! Most a fejét!

Nem tudom, ez milyen csapattréning, de szeretném megnézni az emberünk kortörténetét. Ezek a dolgok mentek egy jó darabig. Ha valakinek kérdése volt, ki kellett mennie míg elmúlik, ha nem múlik el, kint elintézik, csak előtte kell ásni egy hat láb mély gödröt. Igazából tényleg volt ez a kimenős dolog, ott kellett megbeszélni a főnökkel, mi a probléma, úgy néz ki emberünk fél, hogy több ember együtt nem olyan félénk, és a végén még mások is kezdenének kérdezősködni. Egy munkáról kérdéseket feltenni? Felháborító!
A rengeteg rizsa közül ki lehetett hámozni, hogy valami olyasmiről van szó, hogy vesznek egy termék típust, abból megvizsgálják a piacon fellelhetőket, és a legjobbat (ár-érték arány alapján, gondolom egy idő után egy szóban forgó cég által nyújtott anyagi juttatások alapján) terjesztik. Mi is itt egy dolgozó feladata? Ív nagy nehezen meg tudta kérdezni, vagy harmadjára, természetesen szigorúan odakint. A munka az lett volna, hogy embereket vigyen oda. Ennyi. Húsz rongy per bunkó. És ahogy a főgonosz mondaná:

"Tehát ha egy hónapban behozol öt embert, az már kétszázezer forint" - TESSÉK????

Ja, az egyik legjobbat ki is hagytam. Volt egy olyan feladat, hogy mutatkozzanak be három embernek, és gratuláljanak egymásnak, hogy ott vannak. Hagyok időt, most ezt gondold át...
Ugye? Nem nevetséges? Aztán odament egy nő Ívihez, megragadta a kezét, mintha rég  elveszett kislányát kapná vissza, bemutatkozott, mélyen a szemébe nézett, és így szólt:
"Jó helyen vagy! Most már minden rendben lesz!" Ja, ez a nő nyitott ajtót is.

A hallottak alapján felvetődött bennem pár gondolat:

- Ez egy szekta?

- Ha Ívi maradt volna, tényleg megrövidítik pár létfontosságú szervvel?

- Lehet több ilyen vállalkozás is?

- Ha igen, akkor hogyan kezdhettek el teret hódítani a sátán birodalmára hasonlító vállalati modellek?

- Az a faszi maga a kibaszott antikrisztus?

- A karácsonyi bulijuk rituális öngyilkossággal végződik?

Nem tudom, lehet kihagytam valamit, ha igen pótolom. Rémusz bácsi mai jótanácsa: "Gyerekek, kibaszottul nézzétek meg, hogy milyen céghez mentek, mert a halhatatlan lelketek bánja, és kínai tésztalevesből csak a jól bevált márkát vegyétek."

A leveses rész egy tegnapi sztori, de mára már sok volt, majd legközelebb!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandokanagyvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr651384977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildikeeee 2009.09.15. 22:26:28

Sziasztok!
Hajrá a melóhoz, én is megjártam már a hadak útját...
Az ilyen pénzügyes, adjunkelsokjóújcuccot, hozzunkbeújembert cégek engem is betaláltak hasonló agybutító előadásokkal, mint "Ív"-et, ezeket elkerülni sem lehet...:S Noh minden jót nektek!!
Pusszantás a (már csak volt) 119-ből!;)

LacKoLa 2009.09.17. 11:17:47

"Jó helyen vagy! Most már minden rendben lesz!" - ez milyen szöveg már?? Én félek... :)

5x20000=200000. TESSÉK?? :D:D:D

Dittike 2009.09.17. 15:54:31

GÁZSPRÉ+VIPERA!!!!!!!
süti beállítások módosítása