Rooster Cogburn

2011.05.27. 14:45

Már jó ideje vagyok szakállas seggfej. Gondolkoztam azon, hogy továbblépjek és megnövesszem, amolyan Alan Moore-os fazonra. (ha nem tudod ki is ő és milyen a szakálla ajánlom, hogy keress rá, mert nem mindennapi látvány) Jó, belátom ez egy picit merész húzás, de a gondolattal azért jó volt eljátszani.
De valami változás, egy kis kísérlet mindenképp kell. Végül erre esett a választásom.

Tisztelgés ez mind Reuben J. „Rooster” Cogburn békebíró alakja, mind Jeff Bridges munkássága előtt. A Nyagy Lebowskiban (és még sok mindenben) is ilyen arcszőrzettel operál. De a jó öreg Rooster valahogy nagyobb motivációt jelent számomra. A Félszeműben már első felbukkanásakor szimpatikus volt. Magának való, mogorva, szemétláda piás, de igaz ember, négyhetes kukoricakenyér szilárdságú igazságérzettel. Kemény, néha hazug, néha aljas, de a végén mindig jól dönt.
Ha vallatás közben megölik a tanút, nem rest teketóriázás nélkül golyót repíteni a támadóba. Ebben segítségére van klasszikus hatlövetűje, amivel biztosan remegő kézzel bánik. Én úgy láttam, a késelő kiiktatásában a modortalanság játszotta a legnagyobb szerepet. Az a jóember éppen beszélt, erre egy vadászkéssel vágnak a szavába és ő magába is. Ezt az arcátlanságot! Illetve még talán a betyárbecsület ilyen szembetűnő hiánya lehetett az, ami a kegyetlen békebírót kihozta a sodrából. Igazi Hős Ő egy rég letűnt korból, amikor a férfiak még férfiak voltak, az igazságszolgáltatás pedig nem ismerte a fellebbezést vagy a házi őrizetet. Ha ilyen emberek cirkálnának a körúton, más lenne ez a világ. Ezen kívül Roostert Cogburnt minden pártszékházba és tárgyalóterembe!

Hogy a szakállból mi lesz, azt még nem tudom, de már elkezdtem csak oldalt vágni. Egy ideig biztos idiótán nézek majd ki, de ez az igazi próba és ez az, ami miatt nem lehet minden átlag Jánosnak igazi szakálla. És ha nem jön össze vagy nem áll jól, akkor maximum levágatom. Ívi mindenesetre nagyon háborog és a projekt vesztét kívánja, de remélem, hogy a végeredménnyel elégedet lesz, vagy az én boldog arckifejezésemmel, ahogy nézegetem munkám gyümölcsét a tükörben.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandokanagyvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr982936720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hayna 2011.05.28. 08:42:41

@Ívi: csatlakozom az előttem szólóhoz :))

LacKoLa 2011.05.28. 12:22:56

szúrd ki az egyik szemedet is, úgy még jobban tiszteleghetsz
süti beállítások módosítása