Van egy ötletem

2011.01.22. 18:45

Ebben a városban a mocsok uralkodik. A szenny, szemét, fertő, a gonoszság az úr. Az emberek bunkók, sietnek, nem figyelnek másra. És gyakran a jók is áldozatul esnek ennek, majd feladják és átállnak a sötét oldalra. Ez a hely felzabálja az ember lelkét!
És akkor vegyük a kedvenceimet, az öregeket! Annyira látszik, hogy meg van fertőzve az egész személyiségük. Ők hatvan – hetven éve kapják a romlást. Olyanokat káromkodnak, meg akkora tirpákok, hogy az valami félelmetes.
Nézem, ahogy szenvednek át a száguldó autók közt, meg csóválják a fejüket, ha látnak egy kiadós adag szart az utcán. Szenvednek. Nem nekik való ez. Mindig az jut eszembe, hogy mi a faszt is keresnek még itt? Most ezt nem úgy értem, hogy dögölnének meg, hanem úgy, hogy miért nem költöznek vidékre? Ott nincs ez a hajtás, ott boldogok lehetnének. Szerintem a nyugdíjasok nagy részének van háza vagy lakása. Eladni a picsába (egy fővárosi pecóért tíz millát alsó hangon el lehet kérni), venni egy kertes házat valahol Felsőfütylősön, (egy házat 3-4-ből meg lehet kapni vidéken), aztán adj neki! A maradék pénz kamatából meg a nyugdíjból kiskirályok lehetnek, pláne azokkal az árakkal. A kutyust sem kell az utcára szaratni, a szomszédban nem folyamatosan bulizó egyetemisták laknak, hanem Teri néni, sőt, vannak olyan vidéki kisvárosok, ahol elég menő termálvíz is folydogál. És oda nem 1550Ft a nyugdíjas jegy, hanem 200. Tévé ott is van, hobbit lehet találni. Nem is tudom, mit csinál egy öreg. Talán piacozik, politizál, rázza az öklét a suhancok felé, esetleg olvas, kötöget, kirándul… na ezeket ott is megtehetik. Sőt, kiegészíteném a kertészkedéssel, pálinkafőzéssel, cicatenyésztéssel, satöbbi. Itt több hely lenne a bérrabszolgáknak, ott több befektető lenne a kisboltban és postán. Mindenki boldog!
A bon-bonokat és virágokat az öltözőmbe kérem!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandokanagyvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr352605530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hayna 2011.01.22. 20:37:50

El vagy te tévedve, fiacskám! Aki a fővárosban öregedett meg, nem érezné jól magát Felsőfütylősön, és fordítva. Az árak falun magasabbak, minden messzebb van, és a vidéki gyógyfürdőkben is sokba kerül a jegy. A kutyát az utcára szaratni ott se kellene, és itt is sokan azt csinálják. Az öreg Tóth szépen felszedi a kutyuskája hagyományát, a sorházból ide járó kutyás néni, viszont fel van háborodva, ha szólnak neki, hogy ott a gyűjtő, oda kell dobni... állítólag ilyen kutyavécék Pesten is vannak, de a diszes fiatalság szétcincálja...
Tirpákságért neked se kell a szomszédba menni, zsenge korod ellenére. Amit az öregek csak mondanak mérgükben, te képes vagy még leírni is.
Neked se kellene a büdös, koszos városban megöregedned, szebb helyeken is van könyvtár.

Dittike 2011.01.25. 17:19:37

Szerintem aki ott öregedett meg a fővárosban, annak elképzelése sincs, hogy, hogyan lehet élni falun. Nincs ismerős, barát,(az öregek nem úgy haverkodnak mint a fiatalok)
egyébként meg kellene már valami élménybeszámoló a melóról!!!!

Admiralilles · http://kalandokanagyvarosban.blog.hu 2011.01.25. 21:31:44

@Dittike: Dehogynem! Az öregek nagyon tudnak barátkozni! Nincsen bennük semmilyen gátlás! Elkezdenek a semmiről beszélni, aztán örök barátok.

@Hayna: - Az árak nem magasabbak.
- A fürdő/ uszoda olcsóbb.
- A kutyát lehet az udvarra szaratni. Nem, nem lesz csupa szar az udvar, mert az állatok egy sarokba végzik, ellentétben sok emberrel.
- És tényleg nem kell a szomszédba mennem tirpákságért. Elég kilépnem az utcára.

Dittike 2011.01.26. 23:58:28

írjál már ugyan arról, hogy milyen a könyvtároskodás!!!! :D :D :D
süti beállítások módosítása