Ünnepi hangulat

2010.12.24. 09:20

Most kihívom magam ellen az istenek haragját és vallási témára terelem a dolgot. A kénköves mennykő, ami lesújt reám valószínűleg édesanyám lesz, de vállalom a felelősséget. Amúgy hamarosan otthon leszek - délután egy óra magasságában - tehát majd személyesen, ha szabad kérnem.
Ennyi beharangozó után meg nem lesz semmi nagy eresztés.

Ma hajnalban, amikor Ívi készülődött a vonathoz, azt mondtam:
- A Rixi olyan, mint Jézus.
- Mert?
- Mert fekete.
Valamiért eszembe jutott a Dogma című film. Ott mondja el Hosszú Rúfusz (a 13. apostol) az igazságot, hogy a megváltás egy jóságos, fekete Jézustól jött. És miért ne lehetett volna így?
Amúgy nem nagyon hiszek az egész dologban, inkább csak abban, hogy kétezer éve volt egy ember, akinek bejött az élet és megkapta a tizenöt perc hírnevét. Erre néhány eszelős vallást alapított. Nem hibáztatom őket, mert elég jó üzlet.
Kis adalék, hogy a vallás utáni legtutibb vitatémába, a politikába is belenyúljak. (Talán jön a zene is.)
A csodálatos médiatörvény értelmében ezt a blogbejegyzést is megbírságolhatják, pedig csak egy szimpla véleményről van szó. Engem különben is sért, hogy több millió hiszékeny embert vernek át és húznak le egyházi tized címszóval! Azzal ki foglalkozik?
Úgy néz ki megszállt a szentlélek, mert nem káromkodtam.

 

Azt kívánom, mindenki töltse együtt boldogságban az elkövetkezendő néhány napot hozzátartozóival, szeretteivel!

Mert erről kéne szólnia ennek a dolognak, nem a kis Jézusról, meg a plazmatévéről és iPhoneról.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandokanagyvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr712536272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása