X generáció

2010.12.20. 21:49

Nem tudom eldönteni jó-e, hogy folytatom a blogot. Tegnap nagyon lehangolódtam, mert tudatosult bennem, hogy mindig csak az anyukám kommentel. Lehet felhagyok önmagam megalázásával.
Ma azért még írok valamit. Például ezt: kifogytam az olvasnivalókból. De mit is olvastam most?
Kölcsönkaptam Douglas Coupland: X generáció című könyvét. Arról szól, hogy egy srác kiköltözik a sivatagba, tol valami „McMelót”* és van. Elmenekült a fogyasztói társadalom, az információrobbanás és a faszfejek (ott juppik) elől. Nincs egyedül, vele van még két barátja, akik ugyancsak erre az útra léptek. Néha kiautóznak a semmi közepére és történeteket mesélnek. Közben zajlik az élet és álmodoznak, hogy megtalálják azt, amit keresnek. Teli van az egész könyv lábjegyzetekkel, ahova olyan fogalmakat írt a szerző, amik teljesen megállják a helyüket napjainkban is. Például: „Jelentagadás”** - és ilyenekből még nagyon sok van. Rengetegszer ismertem környezetemre, jelen világunkra és magamra, a saját gondolataimra. Az ilyen nagyon jó érzés tud lenni. 91-ben követte el a szerző és néha eszembe jutott, hogy a dolgok onnantól csak egyre romlottak. Mobiltelefon, internet, valóságshow, marketing a harmadikon. Gyakran én is fognám magam és kimennék a sivatagba, de nekünk még olyanunk sincs.

 

*: Alacsony fizetéssel, alacsony presztizzsel, kevés méltósággal, minimális juttatásokkal járó, semmilyen perspektívával nem kecsegtető állás a szolgáltató szektorban. Gyakran kielégítő pályaválasztásnak tekintik olyan emberek, akiknek sohasem volt állásuk.

 

**:Azt mondani magunknak, hogy csakis a múltban volt érdemes élni, és csak a jövő az az idő, amely még érdekes lehet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandokanagyvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr522528933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dittike 2010.12.20. 22:42:06

(1) Termék/szolgáltatás piaci bevezetés
(2) Növekedés fázisa
(3) Telítődés
(4) Érettség
(5) Hanyatlás

Az utolsó pont mondjuk köszönhető annak, ha valaki nem ér rá bejegyzést írni, de kitartóan figyelik az emberek naponta/hetente hogy van e új dolog, történés. és NINCS
Szóval a következőkben az 1-es pont kell, hogy érvénybe lépjen!!!! Pusssz

Hayna 2010.12.22. 10:08:58

Mindjárt van egy +kommentelőd, amint az írás beszüntetésével fenyegetőzöl :)
Ne hagyd abba, picikém!
Jó lesz majd elővenni, amikor majd befutott és sikeres emberként a megérdemelt nyugdíjadat élvezed, és elszórakozni azon, hogy mi is foglalkoztatott használhatatlandiplomás, nemszeretemállásos bohó fiatalkorodban.
Ha nagyon befutott és sikeres leszel, még ki is adhatod könyv formájában, pénzt adnak érte (meggondolatlan) emberek... Értéke a halálod után csak emelkedik - gondolni kell az örökösökre is (akikből kívánok neked legalább 3 egyeneságit :)))

Hayna 2010.12.22. 10:21:39

A jelentagadásról:
Petőfi Sándor
MÖGÖTTEM A MULT...
Mögöttem a múlt szép kék erdősége,
Előttem a jövő szép zöld vetése;
Az mindig messze, és mégsem hagy el,
Ezt el nem érem, bár mindig közel.
Ekkép vándorlok az országuton,
Mely puszta, vadon,
Vándorlok csüggedetten
Az örökkétartó jelenben.

(Szalkszentmárton, 1846. március 10. előtt.)

Ha olvasnál Petőfit...
süti beállítások módosítása