K - emberek

2010.04.09. 09:43

Most akkor a képregényes fejleményekről, amit már említettem. Először jöjjön egy kis fejtágító a magyar képregényfanokról és a szubkultúráról, plusz az egyik legfaszább sorozatról. Tényleg nagyon röviden, mert aki ismer, annak már teli lehet vele a bakancsa, aki nem, az meg utána tud nézni.
Lényeg a lényeg, hogy nálunk nem csak olvassák a képregényeket hobbiból, hanem ki is adják őket. Emberek tudatosan költenek több százezret, hogy képregényt kiadjanak, és a költés alatt itt azt értem, hogy ez a pénz nem jön vissza nekik. Durva. Valaki fog egy képregényt, majd arra jut, hogy ez olyan szinten odabaszós, hogy másnak is látnia kell! Fogja a spórolt pénzét, kiadja 1000 példányban (mert az alatt kb. ugyanannyiba kerülne). Rajta marad a fele, megvonja a vállát, és arra gondol: „Ez király volt, meg kéne ismételni!” És nem csak egy tucat ilyen ember van, hanem a sima őrültek közt is vannak, akik mélyre nyúlnak a tárcába, hogy segítsék az Ügyet. Betegek. Én is köztük vagyok. És büszke vagyok erre. Ezerszer költök képregény kiadásra, mint pl. csúcstelefonra vagy autótuningra, karácsonyfára, energiaitalra (nem az energiaitallal van baj, inkább a marketingköltségek finanszírozásával), ruházatra (itt is a márka megfizetése a necces) vagy vallások pénzelésére. És íme a poszt aktualitását adó hír:

Y, az utolsó férfi mégis visszatér

Az Y-ember? Na ez egy nagyon jó történet, intelligens megvalósítással. Röviden annyiról szól, hogy egy csapásra minden hímnemű ember és állat elpusztul, kivéve egy srác (balfasz faktor) és a majmocskája. Induljon hát a kaland tökéletes politikai, kulturális és szociológiai díszlettel. Pár rész kijött már magyarul (ha érdekel valakit, szívesen kölcsönadom, de a folytatást meg kell majd vennie), ezt akarják/akarjuk most folytatni.
Jó tartozni valahova. A pártok nagy része meg bekaphatja!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandokanagyvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr721906595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LacKoLa 2010.04.09. 10:15:54

kiváncsi vagyok, létezik-e pornó változata..

Hayna 2010.04.09. 14:32:54

Valami ilyent már Merle is megírt Védett férfiak címen. Jót röhögtem, mikor a megmaradt (védett) satnya tudóst izmos kőműveslányok zaklatják bunkó hapsiktól megszokott szövegekkel :)

cyberfuker85 2010.04.09. 17:25:27

hát ami ezt a részt illeti: „Ez király volt, meg kéne ismételni!” szerintem sokan ezt is gondolják " pedig azt hittem lesz profit, most mit mondok odahaza az asszonynak? " amúgy a lelkesedést támogatom, és olvastam már az Y-emberből és tényleg odabasz! máté ma az őrültek osztályán dolgozott én meg találtam egy citromsárga-fekete batman bakelitet.nagyon fasza dizájn lesz belőle 'bajai' képkeretes megoldásban. amúgy azok kinél vannak amik a 101esben voltak?remélem valaki megtartotta őket..

Admiralilles · http://kalandokanagyvarosban.blog.hu 2010.04.09. 20:46:33

@cyberfuker85: Lehet, hogy az asszony balhézik a fickóval, de azért megismétli, csak most nem 700.000-et fog bukni, hanem csak 300.000-et.

süttyő 2010.04.13. 22:28:08

@Admiralilles: hallottál már arról a filmről, hogy tükörálarc? mert énis csak most futottam bele, és láttam hogy, neil gaiman-nek van valami köze hozzá. persze ez nem jelent semmit

LacKoLa 2010.04.14. 12:39:34

@süttyő: ja tényleg, azt már régebben is említetted, valami szétküldős-befordulós. itt van a winyón egy éve, megnézésre vár...
www.port.hu/tukoralarc_mirrormask/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=81134
a leírás alapján valamiféle Faun Labirintusa: Circus Edition lehet :)

Admiralilles · http://kalandokanagyvarosban.blog.hu 2010.04.14. 20:30:44

@LacKoLa: Na, ez odabaszhat, pláne, hogy Dave Mckean rendezte. Bocsánat, elbasztam, A DAVE MCKEAN. Igazából rendezőnek nem tudom milyen, de ő rajzolta a Sandman borítókat meg az Arkhamot. Fasza, töltöm is.

Ívi 2010.04.15. 21:27:33

@-dodo-: nagyon köszi a képeket, egyszerűen csodás az istennőnk:) mindegyiken...
süti beállítások módosítása