Thor és a többiek

2011.05.07. 16:10

Megnéztük a Thort. Nem volt nagy szám. Nem magának a filmnek örültem, inkább az utalásoknak, elrejtett jóságoknak, amiket csak egy keményvonalas képregény-geek ismerhet. Most felsorolom azokat, amikre emlékszek, nem szó szerinti idézetekkel.

- Ismertem egy zseniális tudóst. A gammasugárzással kísérletezett, majd volt valami ügye a S.H.I.E.L.D.-el. Soha többé nem hallottam róla. (Tudós, gamma sugárzás, S.h.i.e.l.d.? Ez a tudós bizony Bruce Banner a.k.a. a HULK)

- Ki az a Dr. Donald Blake? – kérdezte Thor (Az bizony az alteregód a képregényekből! Igaz végül itt is az lett.)

Hatalmas fémpáncél landol a sivatagban, a kormányügynökök egymásra néznek. – Mi ez? Stark új fegyvere? (Igen, arról a Starkról van szó a.k.a. IronMan, mondjuk nem az ő új fegyvere. Igaz, ez magas labda volt)

- Menjen egy lövész a toronyba! – vágás, baka beront a fegyverszobába, a kamera követi a kezét, ahogy nyúl a távcsöves puskáért, de az utolsó pillanatban megáll és inkább egy íjat vesz le. (Itt már hatalmas mosolyra húzódott a szám.) Később ezt a katonát Barton néven szólítják. (Ő Clint Barton a.k.a. Sólyomszem. Később tagja a Bosszúállóknak, vagy ha úgy jobban tetszik a Bosszú Angyalainak).

A stáblista után a szokásos jelenet, amit már megszokhattunk a Marvel filmeknél. Amiért minden mozis átkozza azokat a mocsadékokat. Nick Fury – aki majd összehozza a Bosszúállókat - felnyit egy táskát, amiben világító kocka van. Az a Kozmikus Kocka, a végtelen energia mellett sok-sok kaland forrása.

Ezek olyan dolgok, amiket pluszba kaptam a pénzemért, csak mert sok képregényt olvasok és már ismerem a Marvel univerzum mitológiáját.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandokanagyvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr112885146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cetül Ordít · http://hkblog.blog.hu/ 2011.05.12. 21:36:11

Ez már megy? Akartam neki egy képregényt, de úgy nem megy, ha nem is láttam :D
süti beállítások módosítása