Mikor régen szóba került barátok, ismerősök, rokonok előtt, hogy van egy nyuszink, a második- harmadik kérdés nagy valószínűséggel az volt, hogy meddig él egy nyuszi.

- Örökké! – vágtuk rá csípőből minden alkalommal.

Sajnos a héten megkaptuk az igazi választ erre a kérdésre. 9 év. Több időt voltunk Évivel és Rixivel hármasban, mint nem. Nagyon szomorú és fura érzés, hogy azok a reflexek, amik belénk ivódtak közel egy évtized alatt, most feleslegesek és céltalanok.

Hogy mi fog hiányozni legjobban? Az, hogy létezik! Az egész apró kis lény. A személyisége, az akarata. Hogy amikor kaját tettünk a ketrecébe, morogva támadta a tálkát (Évi csak úgy tudta megetetni, hogy közben egy másik tárggyal visszaszorította, mint egy oroszlánidomár). Hogy párnákat és törölközőket kergetett, amikor elhúztuk előtte. Hogy ezer arca volt. Amikor mosakodott két lábon állva egy kuporgó erdei manó volt, de amint lehúzta a fülét, hogy azt is megmossa, egy szemérmes kisasszony lett belőle. A profilja egy kecses hölgy volt, de ha szemből néztük, egy zsémbes duci lett, aki a tekintetével ítél el minket mindenért, amit el sem követtünk. Ahogy keresztül cikázott néha ok nélkül (ekkor intézte a rettentően fontos nyuszi-ügyeket). Amikor elistenedett (szépen, kimérten lefekszik a szőnyegre – igen, kellett rá alkotnunk egy új szót).
Basszus, még az is hiányozni fog, hogy nem hagyhatunk semmilyen ruhát vagy vezetéket a földön.
Bónusz vicces sztori: még az előző albérletünkben picit kapatosan elaludtam a vécén és arra ébredtem, hogy lyukakat rág a pizsama alsómra.

Az is hiányozni fog, ahogy ásított és beleláttunk az apró, rózsaszín szájába. Meg hogy teljes nyugalomban gubbaszt, aztán gondol egyet és úgy indul meg, hogy a feje picit hátramarad, egy kis késéssel követi a testét.
Még tudnék rengeteget írni róla, de nem bírok, úgyhogy abba is hagyom.
Hiányozni fogsz Rixi!

Szerző: Admiralilles

1 komment

Címkék: rixi

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandokanagyvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr9013568161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maria Hajdu 2018.01.12. 10:12:59

Sajnálom, Kicsifiam, igazán :(
süti beállítások módosítása