Orchideák

2017.05.13. 14:11

Mindig van visszatérés, csak elég jó indok kell hozzá. Mint amikor egy visszavonult veterán katonához kopogtat be a volt szakaszvezetője, hogy tájékoztassa, sorra tűnnek el az egykori bajtársak. És akkor visszatér, csak még egy melóra. Aztán még egyre és még egyre.

Igen, nekem is van nagyon nyomós érvem (amellett hogy hiányzott az írás), az orchidea növény léte.
Nem is a létezésével van bajom, hanem ennek a növénynek a hatásával a szoba- és dísznövények világában. Nagyon kiakaszt. Komolyan.
Merthogy például van a virágföld. Általános virágföld. Minden virágnak, szobanövénynek tökéletesen megfelel. MINDNEK! És erre van mellette az orchideaföld. Merthogy az orchideának semmi más nem jó, csak a speciális orchideafölt. Vegyük a tápszert. Van az általános növénytápszer. Univerzális, minden növény tökre örül neki, szebb lesz tőle, jobban növekszik. Szerinted ez jó az orchideának? Vagy esetleg ennek a növénynek kell speciális tápszer, ami csak neki készült és míg a polcon van egy fajta növénytápszer, addig az úgynevezett orchideatápszerből van legalább három fajta? Bizony.
Arról már ne is beszéljünk, hogy átlátszó tartó kell neki, mert gondolom a gyökerének is kell fény. Mi??? Hogy a gyökerének is kell fény???
De ha ez nem lenne elég, vannak ám léggyökerei is. Igen, gyökerek a föld fölött, amikkel lélegzik.
Hogyha ez még nem lenne elég, kell kis támaszték is neki csecse csipesszel, mert ez a szerencsétlen még arra sem képes, hogy megtartsa magát.

Hát gratulálok orchidea, megcsináltad! Szerencsétlen nyomorult képződmény létedre a csicskásoddá tetted a föld uralkodó faját. Ezt azért megsüvegelem, de ettől még kitartóan gyűlöllek.

 U.I.:

Miközben ezt írtam, Évi azt mondta, hogy nem hiszi el, hogy ezt a „visszatérő” posztot erre szentelem.
Persze, hogy erre szentelemi, most ez a legfontosabb dolog az életemben. Egy növény gyűlölete. Nem tudom, hogy ez jó hír, vagy szánalmas? Esetleg ez lenne a kettő nagyon vékony közös halmaza?

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandokanagyvarosban.blog.hu/api/trackback/id/tr4712502719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása